Hoofdsponsors

SDC ’12 zakt verder af

SDC '12 1 (zon)

1 - 3

Achilles '12 1 (zon)

Competitie

2e klasse J

Datum

15 mei 2022 14:00

Scheidsrechter

B. van der Veen

Accommodatie

Sportpark De Molendijk
Kappelhofsweg 12
7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

15-05-2022; SDC ’12 – Achilles ‘12

Opstelling
Doel: Bas
Achterhoede: Rick, Jarrin, Niels, Tom
Middenveld: Lars, Mick, Jori
Voorhoede: Mart, Stef, Daan
Reserves: Maarten, Melle, Tim, Niel en Jouri
Geblesseerden: Jaap, Jesper, Chantrak


Na 2 debacles op een rij weet SDC ’12 op voorhand wat er vanmiddag hier thuis te wachten stond: Punten pakken om bij de onderste regionen weg te blijven. Maar dat is tegen Achilles ’12 geen makkelijke opgave.

Toch zijn de jongens er van doordrongen dat in de warmte er wat te halen valt, want direct van de aftrap af scoort SDC ’12 de 1-0. Mart, iets zakkend, veroverd de bal en geeft een mooie dieptepass op Stef. Hij is vrij op de linkervleugel en geeft strak voor. De inlopende Daan maak secuur de openingstreffer. Het geknuffel heeft net zijn einde gevonden of de bal ligt er aan de andere kant alweer in. In anderhalve minuut de 1-1. Van links wordt een voorzet getoucheerd en zodoende krult de bal met een boog achter Bas.
De spanning is voelbaar en het spel deint heen en weer in het eerste kwartier. Niels moet nog een keer aan de noodrem trekken (geel) maar de vrije trap levert verder geen gevaar op. Het valt op dat Mart frivool start en vanaf het middenveld spelers aan zich bindt.
De kloof op de ranglijst zie je niet terug in de wedstrijd. Achilles ’12 bouwt traag op zodat SDC ’12 steeds relatief makkelijk kan kantelen. Het is wachten op een fout van Achilles ’12 zodat SDC ’12 kan counteren. Het levert geen kansen voor de Denekampers op maar ook geen penibele situaties voor het doel van Bas.
Het is warm dus de rust komt als geroepen.

Na de rust wordt Niel gebracht voor Mart en komt ook direct Tim voor Daan in het veld.
Vanaf de aftrap zoekt SDC ’12 de rustig opbouw en wel de aanval. Achilles ’12 oogt wat sloom en geeft makkelijk ballen weg. SDC ’12 ontwikkelt langzaam een licht veldoverwicht. Niel draait nog een corner op de paal dus het gevoel is er van “de 2-1 gaat komen”.
En dan, niet voor het eerst dit seizoen, kantelt de stand. Vanuit een uitval van Achilles ’12 wordt de bal voor gebracht. De inlopende Hengeloer komt tussen Jarrin en Niels en kopt eenvoudig binnen: 1-2. SDC ’12 is hierdoor enkele minuten aangeslagen. Achilles ’12 wordt dominanter en wint de duels. Wederom een kopbal had bijna de 1-3 op het scorebord laten zien maar Bas tikte de bal knap weg uit de kruising.
Na een uur is de rust weder gekeerd en lijkt SDC ’12 te geloven in de 2-2. De vrije man wordt weer wat vaker gevonden en Achilles ’12 moet achteruit. In de 65e minuut wordt Jouri gebracht (voor Jori). Zou de goaltjesdief van weleer een graantje kunnen meepikken vanmiddag?
Er wordt voornamelijk dan op de helft van Achilles ’12 gevoetbald. Melle komt in de 79e minuut nog voor Lars. Niels schuift door naar het middenveld zodat de druk op Achilles ’12 verhoogd kan worden.
De jacht op de 2-2 wordt in de 86e minuut pijnlijk verstoord als wederom een uitval een kans oplevert voor Achilles ’12. Een tekort aan verdedigers maakt dat relatief eenvoudig de 3-1 ingeschoten wordt.
De wedstrijd is hiermee gespeeld. Wederom een zure bijsmaak: 1 punt, en wellicht zelfs 3, hadden ook zomaar gekund vanmiddag. Maar dan zouden meerdere spelers wat gelukkiger mogen spelen. SDC ’12 moet nog wel in de laatste drie wedstrijden punten sprokkelen. Te beginnen a.s. weekend uit tegen Lemelerveld (een mede-in-de-gevaren-zone-verkerende-club) anders wordt het een triest einde van het seizoen…

Overige uitslagen 15-05-2022:
ATC’65 - GROL: 2-0
Barbaros - Wijhe: 4-3
Eilermark - BWO: 2-6
NEO - Bon Boys: 3-2
Suryoye - Lemelerveld: 1-0
Vogido - Schalkhaar: 1-2

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!