Hoofdsponsors

Het nacompetitie-gedrocht dreigt voor SDC ‘12

Lemelerveld 1 (zon)

3 - 1

SDC '12 1 (zon)

Competitie

2e klasse J

Datum

22 mei 2022 14:00

Scheidsrechter

R. Hoornstra

Accommodatie

Sportpark Heidepark
Verbindingsweg 1 c
8151PP
LEMELERVELD
tel. 0572-372405

22-05-2022; Lemelerveld - SDC ’12                         

Opstelling
Doel                   :  Bas
Achterhoede     :  Rick, Jarrin, Niels, Tom
Middenveld       :  Lars, Mick, Tim
Voorhoede         :  Mart, Stef, Daan
Reserves            :  Bram, Stijn, Jori, Niel en Jouri
Geblesseerden  :  Jaap, Jesper, Chantrak


Voorbeschouwing:
Voor deze wedstrijd gaf de stand aan: SDC ’12 staat op de 10e plek met 28 punten uit 23 wedstrijden. Lemelerveld; 1 plaats lager met 27 punten (ook uit 23), 11e.
Wijhe staat, voor deze speelronde, 12e. 24 punten uit 23 wedstrijden. Barbaros op de 13e plaats met 17 punten en Vogido laatste (14e) met 15 punten.
De KNVB promotie/degradatie regeling 2021-2022 geeft aan dat de kampioen (hoogstwaarschijnlijk NEO, na deze speelronde) naar de 1e klasse promoveert.
De periodekampioenen (1e: Eilermark 2e: Bon Boys 3e: ATC ’65 de beste papieren) spelen voor een promotieplek naar de 1e klasse tegen de nacompetitie ploegen uit die klasse.
Nr. 12 (vooraf Wijhe) en nr. 13 (vooraf Barbaros) zouden nacompetitie voor lijfsbehoud in de 2e klasse gaan spelen.
Zoals het vandaag, vooraf was, zou Vogido rechtstreeks degraderen naar de 3e Klasse.
Dit wetende was de wedstrijd van vanmiddag van zeer belang. Bij winst van SDC ’12 en bij verlies van Wijhe zou de ploeg van Philip Agteres zich hebben veilig gespeeld.

De wedstrijd begon ‘voorzichtig’ van beide kanten. Het was, de eerste 10 minuten, zoeken naar de koppeltjes en speelstijl op het veld.
Pas in de 13e minuut kreeg SDC ’12 de eerste kans. Een voorzet van rechts belandde net iets te hoog  voor Stef op zijn hoofd om gevaarlijk te kunnen inkoppen. Aan de andere kant, na een kwartier, werd een lange bal achter de laatste linie gelegd van SDC ’12. Een doorgelopen middenvelder lobde de bal over, de te laat uitgelopen Bas. Gelukkig ging de bal ook over het doel.
In de 22e minuut was er een goed lopende aanval van SDC ’12. Mart was op de linkerflank vrij gespeeld en haalde de achterlijn. De bal werd door hem keurig op de 16 teruggetrokken en de inlopende Tim kon tot 2x toe de bal niet verzilveren.
De opbouw was, aan de kant van SDC ’12, technisch goed verzorgd. De combinatie zoeken of de lange bal op de doorkoppende Stef werkte. Echter tot aan de eind-pass. Een laatste voorzet of pass stokte steeds.
Lemelerveld zette er eigenlijk weinig tegenover. Veelvuldig werd de grote, zware spits gezocht via de lange bal. Dit lukte maar zelden en het moppergehalte nam gaandeweg de eerste helft bij die jongens toe.
De goed leidende scheids floot na exact 45 minuten het rustsignaal.
Wetende dat op dat moment Wijhe met een 1-1 (tegen ATC’65) ook de kleedkamer opzocht.

Na rust (geen frisse krachten) was het technisch betere SDC ’12 die de eerste gevaarlijke aanval op de mat legde. Mooie diepte pass van Mick op Stef aan de rechterkant maakte dat Stef de bal pan-klaar kon neerleggen voor de inlopende Tim. Tim was echter net iets te vroeg op de juiste plek en kon niet goed koppen.
De direct hieruit volgende tegenaanval leverde een klutssituatie op, op de achterlijn, dichtbij het doel van Bas. Bas frummelde de bal tot corner.
De standaardsituaties waren op voorhand de tricky-points. Pas op want bij Lemelerveld waren de jongens groter dan bij SDC ’12. Bij deze corner werd er onvoldoende Lemelerveld iets in de weg gelegd. Hoog springend en voor 100% tegen de bal “lopen”, kopten ze de 1-0 binnen.
Na een kwartier, in de 2e helft,  valt ook al de 2-0. Lars speelt zich achterin goed vrij maar speelt de bal hard richting Jarrin, die hiermee niet veel anders kon dan de bal een peer te geven. Deze ongelukkige vuurpijl kwam bij een Lemelerveld-speler, die Jarrin nog eens uitkapte en met zijn linkerbeen de bal hard in de linker kruising jaagde. Hierna verlaat Tim het veld voor Jouri.
Het duel wordt fysieker en daarmee stijgt het klaaggehalte bij Lemelerveld. Tom loopt in deze fase tegen een gele kaart op.
Heel gelukkig maakt in de 22e minuut van de 2e helft SDC ’12 de “aansluitingstreffer”. 
Rick komt op aan de rechterkant en wil met een kromme voorzet de bal voor brengen. 
Een verdediger van Lemelerveld wil de bal wegkoppen en kopt de bal onbedoeld hard onderkant lat achter zijn eigen doelman: 2-1.
Dit zou een spirit-impuls moeten geven maar die bleef helaas uit. Niks lukte echt.
Met nog een kwartier op de klok komen er grotere gaten op het middenveld wat maakt dat de lange bal op de spitsten bij Lemelerveld nog sneller gezocht worden. Een schot van een van de spitsen tikt Bas nog tot corner. Maar uit deze corner is SDC ’12 achterin weer te lief. Geen “duwen en trekken mentaliteit” kan weer een “grote man” van Lemelerveld de 3-1 binnen koppen.
Niel wordt direct gebracht voor Tom en Jori neemt de plek van Lars in. Vanaf dat moment spelen Jarrin, Rick en Niels achterin. Maximale bezetting voorin om hopelijk het tij nog te kunnen keren.
Uitgespeelde aanvallen blijven uit, ook als Stijn 10 minuten voor tijd nog voor Rick wordt gewisseld.
De frustratie neemt toe en dit resulteert nog in een gele kaart voor Mick.
Het pompen (de bal hoog in de 16 gooien) komt er niet uit en de scheidsrechter fluit bij een terechte nederlaag van 3-1 af.

Met nog twee moeilijke wedstrijden, en Wijhe nog steeds op 4 punten, moet toch niet het “Heracles-scenario” de seizoens-afsluiting gaan worden?

Overige uitslagen 22-05-2022:
Achilles’12 - NEO: 3-3
Bon Boys - Eilermark: 3-1
BWO - Vogido: 1-3
Grol - Barbaros: 1-0           
Schalkhaar - Suryoye: 3-1
Wijhe - ATC’65: 2-4

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!