Achterhoede: Rick, Jesper, Niels, Jarrin
Voorhoede: Stef, Jouri, Niel
Reserves: Jaap, Daan, Melle, Mart, Jori, Stijn, David en Bram
Geblesseerden: Tom en Chantrak

Op deze regenachtige middag kwam Schalkhaar als verse koploper naar Sportpark de Molendijk.
Schalkhaar was de opening van het seizoen goed begonnen (8-1 overwinning op Vogido) en SDC’12 was dan ook gewaarschuwd.

De eerste kleine 10 minuten waren van de kant van SDC’12 rommelig.
Vele kleine overtredingen en zoeken naar de juiste positie. Veel tijd om deze zoektocht door te zetten kregen de Denekampers niet, want een onoplettendheid in de rug van Niels betekende al snel 0-1.
SDC’12 was wat aangedaan en de felheid in de duels ontbrak.
Heel langzaam kwam er wat rust in de opbouw en wisten ze elkaar beter te vinden. Een mooie aanval in de 17e minuut; Stef controleerde de bal en zette Rick voor de keeper maar dat resulteerde helaas niet in de 1-1.
Schalhaar was gewaarschuwd dat SDC’12 zich deze middag niet op de slachtbank liet leggen.
Integendeel; Niel kapte in de 20e minuut zijn tegenstander uit op de linkerflank en zette met zijn mindere rechterbeen de bal mooi voor. Stef kwam in de bal en kopte contra de bal in de hoek. Mooie uitgespeelde aanval; 1-1.
Het spel zette in mooi combinatievoetbal niet door. Snel werd de lange bal gezocht in de hoop Jouri alleen voor de keeper te krijgen. Dit lukte niet maar Schalkhaar was ook niet bij machte om gevaarlijk te worden. Tot aan de 16  voetbalde Schalhaar doordacht, maar SDC’12 pareerde relatief makkelijk.
En net toen iedereen dacht ”we gaan de rust in met 1-1”, kreeg SDC’12 een vrije trap aan de rechter kant. Niel (zo langzamerhand ‘man van de assist’) draaide met links de bal voor de goal. Stef werd licht vastgehouden. De scheidsrechter gaf direct een strafschop, op slag van rust. Onberispelijk schoot Jouri zijn eerste van het seizoen binnen; 2-1.

Na de rust kwamen beide teams ongewijzigd het veld weer op. SDC’12 zette in de beginfase iets hoger en feller druk. Dit maakte dat Schalkhaar het eerste kwartier niet in de buurt van het doel van Bas kwam.
In de 60e minuut nam Niel de corner. Deze dreigde achter de lijn te belanden maar als een duvel uit een doosje wist Jesper bij de tweede paal met buitenkant rechts de bal in het doel te schieten; 3-1!!

Om het signaal af te geven van “niet verslappen”, gooide Stef er wat felheid in. Dit leverde hem geel op in de 63e minuut.
De wedstrijd werd direct onvriendelijk en vele opstootjes waren het gevolg. Jouri liet in deze fase zien ook als basketballer uit de voeten te kunnen door een boogballetje van een afstand op het hoofd van de tegenstander te gooien. Hiermee was duidelijk dat SDC’12 zich vanmiddag niet in de luren zou laten leggen. Wel ontstond er hierdoor vanaf de 70e minuut een soort status quo.  Schalkhaar wist niet hoe de verdediging te moeten verschalken en SDC’12 hoefde niets met de comfortabele stand. Stef mocht dan ook plaatsmaken voor Mart.
In de 77e min werd Tim voor Daan gewisseld en in de 80e minuut volgden Jaap voor Lars en Jori voor Niel.
Het zal dan wel doorkabbelen tot het einde en 3-1 blijven. Niets was minder waar. Schalkhaar (de spits draaide om zijn as en legde bal in de kruising) kwam in de 86e minuut nog terug tot 3-2 en Jouri bracht na een snelle loopactie, na een diepe pass, de 4-2 op het scorebord. Het was het laatste wapenfeit van deze terecht overwinning; 4-2. Slim gevoetbald!

Dit geeft iedereen moed. Een op voorhand zware tegenstander met 4-2 verslaan voedt het zelfvertrouwen. Dit vasthouden en dan mag Suryoye Mediterreano zich opmaken voor een enerverende pot voetbal as zondag.