Achterhoede: Rick, Jesper, Niels en Jarin
Middenveld: Daan, Mick en Lars
Voorhoede: Stef, Niel en Mart
Reserves:  Chantrak, Jori en Tim
Geblesseerden: Jouri en Jaap

ATC ’65, de nummer 10 (16 punten) van de ranglijst, kwam deze zondagmiddag op bezoek in “ ’t Doarp” om tegen de nummer 11 (15 punten) te ballen. Beide teams zijn niet aan een bijster best seizoen bezig ofschoon ATC ’65 lijkt op te staan (laatste 2 wedstrijden winnend weten af te sluiten).
Het is aan SDC ’12 om vandaag over ATC’65 heen te gaan en zo met een beetje mazzel op te kunnen klimmen naar plek 7!

SDC ’12 verstopt zich niet en heft de organisatie snel staan. Het oogt wat feller en dat geeft de burger moed. Echter na ruim 10 minuten is de eerste kans voor ATC ’65. Een voorzet van links zet twee mannen van ATC ’65 voor een leeg doel. Beide missen.
In de 16e minuut recht SDC ’12 de rug. Een voorzet van Niel, vanuit de as van het veld, beland perfect op het hoofd van Stef. Hij kopt hard de 1-0 binnen, de scheids zag er echter buitenspel in…
In de 24e minuut zette Lars te laat een tackel in en liep zo tegen geel aan. Het zei wel wat van de positieve inzet. 5 minuten later werd een aanval op links bijna beloond met de 1-0, maar Stef en Niel kregen de bal niet over de lijn (goed keeperswerk).
SDC ’12 krijgt steeds steviger grip op de wedstrijd en ATC ’65 beperkte zich tot de counter.
De counters werden veelal door Jesper teniet gedaan en daarmee gaf hij glans aan zijn hele goede eerste helft.
Het oogt allemaal wat stabieler en minder kwetsbaar (individuele fouten) dan de voorgaande weken. Dit kan niet anders dan dat zich dit, in de tweede helft, gaat uitbetalen.

5 minuten na rust kwam Daan met een mooie actie: hij passeerde de rechtsbuiten, lanceerde zichzelf tot op de achterlijn en gaf een perfect voorzet af. Mart stond al klaar en kopte beheerst de verdiende 1-0 binnen.
Lars jaagde op het middenveld menigeen op en maakte iedereen wakker door een duik op de bank te nemen en Maurice omver te duikelen. Dit was een signaal dat een schepje er bovenop wel eens de 2-0 zou kunnen gaan opleveren.
Jarrin onderschepte met zijn hoofd een aanval van ATC ’65, zette zichzelf hiermee vrij en liep door tot de achterlijn op links. Een terugtrekkende voorzet werd knap door Daan (die toch al lekker uit de kleedkamer was gekomen) binnengeschoten: 2-0.
In de 64e minuut kwam Chantrak voor Niel.
SDC ’12 voetbalde met wat meer geloof en inzet. Deze inzet kwam Mick op geel te staan door een charge op het middenveld. Daarna werd Daan gewisseld voor Tim.
Krachten liepen logisch langzaam weg bij SDC ’12 en er ontstonden ruimtes op het middenveld.
Echt profiteren deed ATC ’65 hier niet van. Een uitgespeelde aanval was vanaf de kant van de mannen uit Hengelo niet waarneembaar in de tweede helft. SDC ’12 komt dan ook niet meer in de problemen. Alleen Jori wordt in de 80e minuut nog gebracht voor Lars.

Het lukt ATC ’65 niet om er een slotoffensief uit te persen zodat SDC ’12 kan gaan genieten van de eerste overwinning in 2022. Dik verdiend en hopelijk blijft het hier niet bij!