Middenveld: Jori, Mick, Daan
Voorhoede: Stef, Mart, Niel
Reserves: Bram, Mick P., Melle en Chantrak
Geblesseerden: Jaap, Jesper, Lars en Jouri

Na een geslaagde teambuilding afgelopen vrijdag, zat de stemming er in de bus al snel weer goed in. Verhalen werden uitgewisseld en binnen een mum van tijd stopte de bus al in Wijhe, waar de jongens dit weekend aantraden tegen Wijhe ’92. Zij begonnen aan de wedstrijd met 6 punten achterstand op SDC ’12. Bij winst zou er een gat ontstaan van 9 punten met de onderste regionen en zou SDC ’12 kunnen proberen om in de resterende wedstrijden nog een (paar) plaats(en) op de ranglijst te klimmen.

De wedstrijd begon echter met een valse start, want al in de 2e minuut keek SDC ’12 tegen een achterstand aan. Een voorzet van links werd door de spits van Wijhe ’92, die voor Niels wist te komen, over Bas heen gekopt. 10 minuten later werd de schade nog groter. Een voorzet van Wijhe ’92 werd door het midden weggewerkt en, bij afwezigheid van SDC ’12 spelers, door een van hun middenvelders opgepikt. Deze krulde de bal achter Bas in de kruising en dus stond na 12 minuten de 2-0 al op het scorebord.

Jori, die deze wedstrijd terugkeerde van een schorsing, stond bij afwezigheid van Tim, die zijn geluk momenteel beproeft op de Galapagoseilanden, direct in de basis. Hij rende na een steekbal van Daan vlak na de 2-0 alleen op de keeper af, maar wist de bal niet in de goal te krijgen. Halverwege de eerste helft werd de tweede grote kans gecreëerd door SDC ’12. Stef chipte de bal op Mart die door het uitkomen van de keeper van Wijhe ’92 net niet tot een schot kon komen. De eerstvolgende aanval wist Mart wel te scoren! Na een voorzet van Rick tikte hij de bal met buitenkant rechts achter de keeper, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

De eerste 15 tot 20 minuten had SDC ’12 moeite met de 5-3-2 opstelling van Wijhe ’92. In balbezit werd er weinig gecreëerd en verdedigend ontbrak het bij vlagen aan onderlinge afstemming. Naar mate de eerste helft vorderde, kreeg SDC ’12 steeds meer grip op de wedstrijd. Jori viel in positieve zin op door de arbeid die hij leverde en Stef was voorin erg balvast. In deze fase van de wedstrijd ontstond nog één penibel moment waarbij Bas een afstandsschot van Wijhe ’92 naast leek te kijken, maar de bal uiteindelijk op de paal belandde. Het liep goed af voor de ploeg uit Denekamp, maar het leverde wel de (on)nodige onrust op.

De eerste helft werd afgesloten met een vuurpijl van Jori die met een halve omhaal de bal recht omhoog schoot in plaats van richting het doel van de tegenstander. In de eerste helft waren er te weinig loopacties in de diepte, geen overlap op de backposities en werd SDC ’12 afgetroefd op felheid. Met Mick P. die er in de rust in kwam voor Niel waardoor Stef in de punt kwam te spelen, werd er gehoopt op een ommekeer in de tweede helft.

Er werd na de rust feller verdedigd en er leek meer energie in de ploeg te zitten. De eerste 10 minuten leidde dit niet tot grote kansen, maar in de 60e minuut was daar toch de eerste doelpoging van Stef. Hij kopte over vanuit een voorzet van Mart. Aangezien er verder geen grote kansen werden gecreëerd, werd Jori in de 62e minuut gewisseld voor Melle en kwam Chantrak er in de 70e minuut in voor Rick. SDC ’12 probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar moest ook oppassen voor de counters van Wijhe ’92 die, door de aanvallende opstelling, vaak ingeluid werden door de grote ruimtes die ontstonden achter de verdediging.

In de 83e minuut had Stef een kans op de 2-1. Hij besloot echter om de bal aan te nemen waardoor een verdediger van Wijhe ’92 de kans kreeg om met een sliding zijn schot te blokken. Uiteindelijk was het in de 86e minuut wel raak. Jarrin kopte knap raak uit een corner en bekroonde hiermee zijn puike wedstrijd met een doelpunt. Het mocht echter niet baten en 2-1 werd de eindstand.

In plaats van wat extra lucht schuift alles onderin nog dichter bij elkaar en zijn de aankomende wedstrijden écht belangrijk voor SDC ’12 om zich definitief veilig te spelen in de tweede klasse. Hopelijk worden er vrijdagavond 29 april tegen Suryoye weer eens 3 punten gepakt!