Achterhoede: Rick, Jesper, Niels, Jarrin
Middenveld: Lars, Mick, Tim
Voorhoede: Stef, Jouri, Niel
Reserves: Daan, Mart, Jori en Maarten
Geblesseerden: Tom, Jaap en Chantrak

Op een zonovergoten heerlijke voetbalmiddag trad SDC ’12 aan in Enschede tegen Suryoye Mediterraneo. SDC ’12 moest alert zijn op overschatting omdat de fusieclub 0 punten en 0 doelpunten had behaald uit de voorgaande 2 wedstrijden.
De angst werd de waarheid toen al naar 30 seconden een diepe bal achter Jarrin werd gelegd.
Jarrin liep voorwaarts en was te laat om de rechtsbuiten het moeilijk te maken.
De gang rechtdoor naar Bas werd simpel afgerond met een diagonaal schot: 1-0 Suryoye.
SDC ’12 maakte geen aangeslagen indruk maar gooide er ook geen schepje bovenop.
Opbouw was zoekende en tempo was niet bijster hoog. Toch was er ineens na 10 minuten een vloeiende aanval. Tim dook op de rechterflank op en frummelde zich langs twee verdedigers, tot op de achterlijn. Een voorzet op maat was wat hij nog achterliet en Joeri stond weer op de juiste plek om de 1-1- koppend te laten noteren.
Twee minuten later was de openings-schrik weg toen uit een corner van Mick, Niel bij de tweede paal knap strak de tweede kopbal van de wedstrijd in het net wist te brengen: 1-2!
Vanaf dat moment was Suryoye eigenlijk de kluts kwijt. De opbouw was bij hun gehaast, onzorgvuldig en zonder plan. Opvallend was wel dat SDC ’12 hierin meeging. Het resultaat was haastig voetbal en weinig echte scoringskansen aan beide kanten.
SDC’12 was echter bovenliggend en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Een een-tweetje tussen Lars en Stef, waardoor Tim een schietkans kreeg, was een voorbeeld dat er vanmiddag wel wat te halen viel in Enschede. De controle over de wedstrijd sloop er bij SDC ’12 langzaam in.
In de 33e minuut kwam wederom Tim aan de rechterkant goed door en leverde wederom een goede voorzet af. Joeri dacht de bal binnen te tikken, maar blijkbaar zag de scheidsrechter niet dat de bal over de doellijn ging. Doordat de aanval doorliep en de tweede bal goed weg opgepakt door Lars, scoorde Joeri de 1-3. De scheidsrechter zag er echter buitenspel in zodat iedereen dacht dat de rust met 1-2 gehaald zou worden.
In de 44e minuut, die gedachte werd nog even spannend, stuurt Stef Joeri weg met een dieptepass. Door zijn snelheid kom hij oog in oog met de keeper, die hem onderuit haalt op de 16 meter. Een penalty en een rode kaart voor de keeper van Suryoye was logisch geweest. Geel voor de keeper, een vrije trap buiten de 16 en geel voor Stef (aanmerkingen op de leiding) was de schrale opbrengst.

Na rust kwamen beide teams ongewijzigd het veld weer op.
In de 53e minuut schuift Mick een positie door en krijgt de tijd om de bal breed te leggen voor Stef. Hij neemt met rechts aan en tikt hem voor zijn linker. Gevolg is dat de bal met een curve richting de kruising scheert: prachtige 1-3.
De wedstrijd wordt al snel in het slot gegooid doordat 2 minuten later Lars zich knap vrijspeelt met een lichaamsschijnbeweging en 2 man “het bos instuurt”. Het vervolg was een steekpass op Joeri die snel de doelman passeerde met een uitgekiend schot: 1-4.
Omdat Suryoye alleen de lange bal hanteerde en niet echt gevaarlijk werd, kon er gewisseld worden.
61e Minuut: Mick verlaat het veld voor Daan (Lars gaat met de punt naar achteren spelen).
70e Minuut: Niel gaat eraf voor Jori.
75e Minuut kan Rick douchen en komt Mart erin. Jori gaat dan rechtsback voetballen.
Suryoye poogt met een aanvaller erbij wat te gaan forceren, maar zonder plan komt het niet goed.
Een laatste opvallend wapenfeit is de penalty in de 81e minuut voor SDC ’12.
Daan passeert op de vierkante meter twee verdedigers die hem in de mangel nemen. Joeri had zijn seizoens-totaal op kunnen schroeven, maar mist de toegekende strafschop. Ook in de allerlaatste minuut laat Joeri een grote kans nog onbenut.

Samenvattend: degelijk, weinig weggegeven, vele kansen gemist, op de juiste momenten gescoord en getankt aan het zelfvertrouwen! 3 Gespeeld, 7 punten en een derde plek.
Volgende week komt Bon Boys naar het Dorp. De teams staan gedeeld derde.