Hoofdsponsors

SDC ’12 1 pakt weer 3 punten

SDC '12 1 (zon)

2 - 0

Bon Boys 1 (zon)

Competitie

2e klasse J

Datum

17 oktober 2021 14:00

Scheidsrechter

S. Degirmenci

Accommodatie

Sportpark De Molendijk
Kappelhofsweg 12
7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

10-17-2021: SDC ’12 - Bon Boys

Opstelling
Doel: Bas
Achterhoede: Rick, Jesper, Niels, Jarrin
Middenveld: Jori, Lars, Tim
Voorhoede: Stef, Jouri, Niel
Reserves: Daan, Melle, Mart, Steinen Maarten
Geblesseerden: Tom, Jaap en Chantrak

Een wedstrijd waar de derde plek op het spel stond. Door afwezigheid van Mick was Philip genoodzaakt zijn ‘winning-team’ iets aan te passen. Jori speelde in zijn plaats. Je zou het ook de wedstrijd van Jouri mogen noemen want de afgelopen week kreeg hij de 5e ster in het amateurvoetbal (125 goals in totaal, een hele prestatie!).

In het eerste kwartier viel er weinig te beleven. Het was zoeken naar de koppeltjes op het veld en bijna altijd werd van beide kanten heel snel de lange bal gespeeld. Hierdoor was het rommelig van beide kanten. Bon Boys lukte het om zo nu dan wel een aanval op te zetten maar SDC ’12 was soms iets gevaarlijker.

In de 17e minuut kreeg Jouri zijn eerste kans van de wedstrijd. Na een kluts kwam hij alleen op de keeper af maar faalde in de afwerking. Bon Boys zette daar twee schoten tegenover die over gingen. Lars werd ook nog eens gevaarlijk maar zijn schot werd met de vingertoppen van de keeper net naast getikt. Omdat het aan Bon Boys iets verzorgde oogde leek het een fase halverwege de eerste helft dreigender maar de echte kans kwam via Niel (subtiel voor), naar Jouri (schampte de bal met zijn hoofd) en Stef (onbesuisd over). Een tegenvallende eerste helft was het matige resultaat.

Na rust (geen wissels) oogde SDC ’12 iets frisser uit de startblokken te komen. De eerste 10 minuten stonden ze “wat hoger”. In de 53e minuut komt Tim goed weg met geel nadat hij een schoppende beweging maakte (hij werd vastgehouden). De beste man van Bon Boys (rechtsbuiten, linker poot) zette na een half uur een solo op waar hij 5 verdedigers van SDC ’12 het nakijken liet. Bas redde de rebound van zijn schot. In de 62e minuut werd Daan gebracht voor Niel. Daans eerste balcontact was een gouden. Hij stak de bal op Jouri langs de verdediger van Bon Boys en Jouri rondde bekwaam af in de verre hoek: 1-0. Op basis van “frisser uit de kleedkamer komen” was dit terecht. Bon Boys was aangeslagen en de onzekerheid sloop in de ploeg. SDC ’12 wilde richting de 2-0 drukken maar was niet slim en mans genoeg om de wedstrijd snel in het slot te gooien. In de 75e minuut kwam Mart voor Lars.

De bonkige spits van Bon Boys maakte oorlog en poogde Jesper en Niels te ontwrichten. Dit lukte absoluut niet. Beide kerels hadden deze spits in de broekzak. Stef werd nog gewisseld voor Melle. De wedstrijd kabbelde voort en het laatste kwartier zou ogenschijnlijk geen spanning meer brengen. Maar niets was minder waar. De keeper van Bon Boys werd als stormram naar voren gestuurd als drukmiddel. Ballen werden hoog in de 16 gebracht en een kopbal ging richting 1-1. Jarrin was echter alert en sprong de bal van de doellijn. In de counter die hieruit voortkwam rende Jouri de laatste man eruit en legde de bal breed op Mart, die oog in oog met de keeper mistte. Het billenknijpen, inmiddels ver in de blessuretijd, was nog niet voorbij. Jori (nam geen afstand van de bal) kreeg nog geel. Bij de laatste uitval van de wedstrijd perste Tim er nog een sprint uit en zette Jouri vrij voor de keeper. Wederom met links en in de verre hoek was dit het laatste balcontact van de wedstrijd. Na 96 minuten wederom 3 punten terecht in de pocket. 9 punten en gedeelde tweede plaats. Complimenten over met name de inzet en de efficiëntie. Volgende week wacht ATC’65 uit. Kan de flow vast worden gehouden?

Overige uitslagen 17-10-2021
Lemelerveld - Achilles ’12: 0-2
Eilermark - Barbaros: 3-1
NEO - Suryoye: 2-2
Vogido - BWO: 3-4
Schalkhaar - Wijhe: 3-1
Grol - ATC ’65: 2-2

 

!SG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!