Hoofdsponsors

Ontloopt SDC ’12 de nacompetitie?

SDC '12 1 (zon)

0 - 2

Grol 1 (zon)

Competitie

2e klasse J

Datum

29 mei 2022 14:00

Scheidsrechter

L.C.M. van der Elst

Accommodatie

Sportpark De Molendijk
Kappelhofsweg 12
7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

29-05-2022: SDC ’12 - GROL                      

Opstelling
Doel:  Bram
Achterhoede:  Jarrin, Jesper, Niels, Tom
Middenveld:  Tim, Lars, Mick, Jori
Voorhoede:  Stef en Jouri
Reserves:  Bas, Stijn, Rick, Niel, Mart en Daan
Geblesseerden:  Jaap en Chantrak


Voorbeschouwing:
NEO kan vandaag het kampioenschap binnenhalen als ze 1 punt pakken bij BWO uit.
BWO staat veilig met 31 punten.
ATC ’65 speelt tegen Lemelerveld en bij winst zijn de jongens uit Hengelo de 3e periodekampioen. Lemelerveld heeft nog 1 punt nodig om lijfsbehoud veilig te stellen.
Barbaros krijgt bezoek van Bon Boys. Bon Boys heeft de 2e periodetitel al op zak en Barbaros speelt of om rechtstreekse degradatie te voorkomen of om de nacompetitie.
Vogido, de andere rechtstreekse degratie-kandidaat, moet tegen Achilles ’12.
Bij winst zal Barbaros de nacompetitie gaan spelen. Achilles ’12 zal normaliter als 3e gaan eindigen.
Eilermark en Schalkhaar spelen om ‘des keizers baard’ en eindigen in de subtop.
Suryoye is veilig met 33 punten. Whije echter niet. Whije is bij verlies gedoemd de nacompetitie te spelen.
En dat is exact de opdracht voor SDC ’12 vanmiddag. De nacompetitie ontlopen. Bij één punt vanmiddag, is dat een feit. SDC ’12 heeft 28 punten en is bij gelijkspel/winst niet meer door Whije te achterhalen.

Om het belang van vanmiddag te onderschrijven hadden Philip en Maurice het elftal op 3 plaatsen gewisseld. Bram Bonnes is voor 2 wedstrijden teruggehaald (in het doel)  om meer rust in de verdediging te brengen. Bas verdween hierdoor naar de bank.
Rick mocht ook op de bank plaatnemen zodat Jesper in de basis kon terugkeren. Jouri startte vanaf het begin en Mart kwam hierdoor bij de invallers.
Met twee spitsen en 4 man op het middenveld moest GROL worden verslagen.

Een aftastend en rustig startende wedstrijd waarin GROL de aanval veelal over de linkerkant opzocht. Aanvallend kwam GROL zo regelmatig tot voorzetten maar echt gevaarlijk werd het voor Bram niet echt. Ook een vrije kopkans kon Bram relatief makkelijk pakken. Aan de andere kant stelde SDC ’12 er niet veel tegenover behalve een goede actie van Lars op de rand van de 16. Het uiteindelijke schot belandde helaas op de deklat.
Na en half uur krikt GROL het tempo iets op en worden bovenliggend. SDC ’12 blijft echter de opbouw zorgvuldig zoeken, maar wel in een te traag tempo. Voorin kon daarnaast geen enkele bal worden vastgehouden, dan wel goed verwerkt worden.
10 seconden voor tijd brengt GROL eens van rechts voor. Jesper is net iets te laat zodat de spits de bal kan aannemen en in zijn draai de bal in de verre hoek tikken. Bram is kansloos en gaat net als de anderen teleurgesteld de kleedkamer in.

Wetende dat het bij Whije 0-0 (ruststand) is maakt de opdracht, na rust, nog steeds dezelfde: minimaal 1 keer scoren.

Het spelbeeld was na rust hetzelfde. Een beter voetballend GROL zocht wat sneller de aanval en was dominanter dan SDC ’12. SDC ’12 poogde opportunistischer Jouri te vinden maar dit lukt niet echt. Na een kwartier een drie-dubbele-wissel: Jouri gaat naar de kant voor Mart, Niel komt erin voor Stef en Daan vervangt Jori. De aanvallende impulsen en overwicht creëren blijven echter uit.

Ook wordt SDC ’12 niet meer gevaarlijk als ook nog eens Rick voor Jarrin gebracht wordt. Veel balverlies en verkeerde passing geeft GROL de gelegenheid om zo nu en dan gevaarlijker voor het vijandelijke doel te verschijnen.

Het enige wapenfeit van SDC ’12 komt in de 32e minuut als Niel een vrije trap inbrengt en Mart kopt met te weinig kracht in.

In minuut 35 mag Stijn nog zijn opwachting maken voor Tim. Het spel blijft echter heel matig. Een klein slotoffensief brengt niet de gewenste 1-1 op het (niet werkende) scorebord.

In tegendeel, want net als in de 1e helft maken de heren uit Groenlo enkele seconden voor tijd de marche op 2. Een terecht nederlaag. GROL maakt hierdoor volgende week kans (eigen hand) op de 3e periodetitel.

Belangrijker is dan wat Whije doet. Vlak voor tijd staat het daar 2-2 wat betekent dat de laatste wedstrijd (3 punten voor op Whije) er wel degelijk nog tot zou doen.

Dan zit het ineens ook een keer mee. In de slotfase verspeelt Whije het gelijke spel en verliest. Hierdoor is SDC ’12 veilig en spelen ze volgende seizoen in Klasse 2 van de zondag.

Elftalspelers en begeleidende staf en natuurlijk alle supporters: VAN HARTE GEFELICITEERD met dit lijfsbehoud. Het zal laat zijn geworden daar in ’t Doarp…

 

Overige uitslagen 29-05-2022:
Eilermark - Schalkhaar: 1-2
NEO - BWO: 3-2 (NEO kampioen)
Vogido - Achilles’12: 2-1
Suryoye - Whije: 4-2
ATC’65 - Lemelerveld: 0-3
Barbaros - Bon Boys: 0-4

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!