Voorhoede: Mick P, Jouri, Niel
Reserves: Bas, Stijn, Melle, Stef, Mart, Jarrin en Daan
Geblesseerden: Jaap, Lars en Chantrak

Na de euforie van vorige week waar klassenbehoud werd veilig gesteld werd vandaag het seizoen afgesloten in en uit bij Schalkhaar.
Op voorhand kon Schalkhaar nog de laatste periodetitel opeisen maar dan moesten GROL en ATC ’65 punten laten liggen. Met plek 5 tegen plek 11 begon deze wedstrijd.

Schalhaar begon voortvarend en zette vanaf de aftrap hoog druk en maakte zodoende de opbouw bij SDC ’12 moeilijk. Dit resulteerde, al in de 5e minuut, in de 1-0 voor de gastheren. Op het middenveld werd door Schalkhaar de bal veroverd en kon er een lange rush volgen richting de 16 van SDC ’12. Op het laatst trekt Jesper aan de noodrem en brengt hiermee de opkomende middenvelder uit balans.  Een terechte penalty die zuiver werd verzilverd.
Opvallend waren de slechte bal-aannames bij SDC ’12 zodat er veel balverlies gelden werd.
Na een kwartier spelen neemt Schalkhaar iets meer gas terug en SDC ’12 krijgt hierdoor iets meer de tijd om op te bouwen. Dit leidt echter tot geen mooie aanvallen, laat staan gevaar.
In de 20e minuut gaat wederom een persoonlijke fout vooraf aan een doelpunt. Tom geeft de bal terug aan Bram die de bal een slechte trap voorwaarts geeft. Deze belandt in de voeten van een Schalkhaarder die hem onmiddellijk links breed legt. De linksbuiten beheerst de bal goed en tekent zo voor de 2-0. Als drie minuten later de 3-0 er ook inligt is de wedstrijd (het seizoen) eigenlijk gespeeld. Onnodig balverlies van Mick D ging aan dit doelpunt vooraf. De spits kreeg hierdoor tijd om relatief makkelijk, in de verre hoek,  de 3-0 aan te tekenen.
SDC ’12 kan er de eerste helft niets tegenover zetten. Het oogt flegmatiek en de spirit is ver te zoeken. Mick gaat er voor rust nog af met een hamstringblessure. Daan vervangt hem.
Met verzorgd en met vlagen technisch goed voetbal gaat Schalkhaar de rust in.

Na rust oogt SDC ’12 wat frisser en het tempo ligt iets hoger. Schalkhaar laat SDC ’12 wat meer komen en ook het balbezit mag meer bij de Denekampers liggen. Uitgespeelde kansen levert dit niet op.
Een kwartier na rust worden Youri (Mart), Niel (Stef) en Tim (Stein) gewisseld. Voor Tim en Niel waren dit een “ïk-stop-wissel” (applaus) Jesper werd een linie doorgeschoven om de druk bij Schalkhaar te kunnen opvoeren.
In de 71e minuut neemt Tom aan de rechterkant van het veld (35 meter vanaf de goal) een vrije trap. Hij draait deze bal met links richting de verre paal van Schalkhaar. Niemand reageert en iedereen ziet de bal met een stuit in het net verdwijnen: 3-1.  Een fijn moment voor Tom omdat hij op hetzelfde veld vorig jaar een zware knieblessure daar opliep.
Er zit vanaf dat moment weer meer tempo en drive in het Team van Philip en Maurice. Er werd meer op de helft van Schalkaar gespeeld. Niet alles lukte maar de drang om de bal te heroveren was er (weer). De wind (de eerste helft toch ook de vriend van Schalkhaar) werd niet goed benut door SDC ’12 zodat het ook niet lukt om er een slotoffensief uit te persen. Met deze terechte  3-1 nederlaag sluit SDC’12 een matig, teleurstellend seizoen af. Uitwaaien en bijtanken is het devies!

Terugkijkend op het seizoen 2021-2022
Het seizoen had nog last van de nasleep van corona waardoor alle wedstrijden in een relatief korte periode moesten worden “gepropt”. De bekercompetitie (waar SDC ’12 nog in actief was) werd hierdoor geschrapt.
Er werden 14 punten uit de eerste 8 wedstrijden gehaald, met lastige opponenten als tegenstanders. Tot aan de winterstop ging het dus redelijk (middenmoot) stabiel.
Vanaf de jaarwisseling kwam de klad erin. Na de tweede periode (uit 17 wedstrijden gespeeld had SDC ’12 24 punten behaald) kwamen er lange en korte blessures die niet kon worden opgevangen. Het seizoen werd dan ook magertjes afgesloten met 28 punten uit 26 wedstrijden (maar 4 punten uit de laatste 9 wedstrijden!).
Thuis zijn er 21 punten behaald. Uit slechts 7 punten.
Stef scoorde de meeste goals (8), Jouri 6 en Niel 5. Niel was tevens de “koning van de assists”.
42 goals voor en 56 tegen.
Jori kreeg 6 gele kaarten, Lars 4 en Stef 3 (waarvan 1 keer 2 bij Vogido uit).
Grootste overwinning: Thuis 3-0 tegen Suryoye en uit 1-4 tegen Suryoye. Thuis Eilermark 4-1.
Grootse nederlaag: 7-0 tegen NEO.

Jori, Tim, Bram B (alweer) en Niel stoppen bij het 1e elftal. Segerink is een keeper die inmiddels is aangetrokken voor het aankomende seizoen. Of er nog meer mutaties gaan plaatsvinden en of er spelers van de jeugd doorstromen is op dit moment (begin juni) nog niet officieel bekend. Het is echter wel wenselijk dat de selectie wat breder wordt.

Medio augustus begint het “circus” weer met oefenwedstrijden en bekerwedstrijden.
Hopelijk moedigt dan ook weer menigeen de jongens aan.
Ik hoop dat u toch van het seizoen hebt genoten en dat u volgend jaar weer een trouwe lezer, dan wel, supporter bent/wordt. In ieder geval een fijne zomer gewenst!