Middenveld: Lars, Mick, Jori
Voorhoede: Daan, Mart, Stef
Reserves: Bram, Stijn, Mick P., Melle, Tim, Niel
Geblesseerden: Jaap, Jesper, Chantrak

Door de afgelaste wedstrijden in december ’21 en januari ’22, i.v.m. de toen nog heersende pandemie, treden de mannen uit Denekamp deze keer op een donderdagavond aan tegen BWO.
In het krappe speelschema is elk speelweekend al volgepland en daarom wordt de eerder afgelaste wedstrijd tegen BWO doordeweeks ingehaald. Het is een beladen pot aangezien SDC ’12, bij winst, 6 punten los kan komen van de club uit Hengelo. Hierdoor kan een belangrijke stap worden gezet richting het ontlopen van de nacompetitie. De avond begint in ieder geval met positief nieuws: Jouri is namelijk weer fit en keert na langs blessureleed weer terug op de bank. Ook Mick is hersteld van zijn ribblessure en keert terug in de basis.
Na afgelopen weekend had SDC ’12 wat goed te maken. Dit was goed te zien in de eerste minuten als SDC ’12 het initiatief pakt en hoog druk zet op BWO. Lars neemt hierin, vanaf de nummer 10-positie, het voortouw en weet het de verdedigers van BWO erg lastig te maken in de opbouw. De goede start van SDC ’12 leverde in het eerste kwartier direct een aantal grote kansen op. Al in de 3e minuut zette Mart met een steekbal Stef alleen voor de keeper. Hij wist dit moment echter niet te benutten en schoot met buitenkant rechts zachtjes op de keeper. Dit had de snelle 0-1 moeten zijn. Een aantal minuten later werd de tweede kans van SDC ’12 een feit. Rick legde uit een vrije trap de bal panklaar op het hoofd van Jori, maar die kopte recht omhoog in plaats van op het doel. Ook Daan kreeg in de 9e minuut nog een kans, maar kon die bal niet krachtig op goal krijgen, uit een te moeilijke hoek.
Na ruim een kwartier spelen was de eerste uitbraak van BWO, dat erg ver terug zakte en via hun rechtsbuiten op de counter loerde. Jarrin maakte de counter op het laatste moment gelukkig onschadelijk. 5 minuten later kwam de rechtsbuiten van BWO opnieuw door, maar nu wist Bas gelukkig te redden.
SDC ’12 had de gehele eerste helft de overhand, maar doordat het haar kansen miste, bleef BWO in de wedstrijd en kon het bij vlagen gevaarlijk worden door hun counters. Op de moeilijke momenten begon trainer Philip actief te coachen en wist hiermee het elftal houvast te geven. Dit kwam de rust en kwaliteit van het spel ten goede. SDC ’12 begon hierdoor ook weer meer kansen te creëren. Onder andere Mart kreeg in de 33e minuut een vrije schotkans in de 16, maar schoot zonder overtuiging op doel waardoor de keeper van BWO het schot eenvoudig wist te pareren. Vlak daarna was er de tweede kans voor Jori. Na een goede voorzet van Tom loopt hij zonder tegenstander alleen richting de goal, maar tikte, net zoals bij de andere kansen in de eerste helft, zonder overtuiging de bal richting het doel. De keeper redde ook hier.
Dat SDC ’12 goed op moest blijven letten voor de counters van BWO, bleek nogmaals vlak voor rust. BWO veroverde de bal op het middenveld en na een één-tweetje stond de rechtsbuiten plotseling oog in oog met Bas. Hij lobte de bal echter op het hoofd van Bas die hierdoor de bal gelukkig tegen hield.

In de rust werd Tom gewisseld,  waardoor Jarrin de nieuwe linksback werd. Jori ging hierdoor een linie naar achteren spelen zodat Tim op het middenveld kwam te spelen. De eerste 10 minuten na rust waren opnieuw voor SDC ’12. In de 55e minuut schoot Lars hard van afstand, maar wist de keeper van BWO te redden. De bal bleef echter in het spel en werd direct weer ingebracht. Stef kopte uit deze voorzet net mis en nog in diezelfde minuut kwam Jori door op de achterlijn, gaf de bal voor op Lars, maar die kon net niet binnen glijden. Opnieuw bleef de aanval in leven. Tim speelde de keeper van BWO nog uit, legde bal op Stef, maar zijn poging werd voor de lijn gestopt. Kortom, SDC ’12 verdiende een voorsprong.
Vanaf de 60e minuut werd de wedstrijd harder en begonnen beide ploegen te beseffen dat, bij verlies, het degradatiespook dichterbij zou komen. Dit resulteerde in twee erg felle tackles van BWO op respectievelijk Lars en Rick. De scheidsrechter, die tot op heden erg goed floot, vergat geel te trekken bij de tackle op Lars.
Ondanks dat Jarrin in de tweede helft het gevaar van de rechtsbuiten van BWO wist te neutraliseren, werd BWO toch sterker. SDC ’12 verloor de grip op het middenveld, wist de tweede ballen niet meer te veroveren en vergat de ruimte te benutten die er lag op rechtsbuiten. In de 65e minuut komt Jouri het veld in voor Daan, die hiermee zijn rentree in het eerste elftal maakte! In de 70e minuut werd Mick eruit gehaald, komt Niel er voor hem in en schuift Mart daarom een linie naar achter. Het kreeg helaas geen gewenst effect.
In de 76e minuut trapt Bas zwak uit. BWO kon hierdoor de bal op het middenveld oppikken en een aanval opstarten. De rechtsbuiten van BWO, die tot op heden nog niet een keer langs Jarrin was gekomen, kwam voor het eerst door in de tweede helft en volleerde de bal met links langs Bas: 1-0.
10 minuten later gooit BWO de wedstrijd in het slot. Na een mislukte tackle van Rick kon de linksbuiten vrij het zestienmetergebied in lopen en voorgeven op de spits. Hij kon makkelijk de 2-0 intikken.
Na een sterke start liet SDC ’12 het na om de kansen af te maken en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. BWO kon hierdoor in de wedstrijd komen en nam zelfs halverwege de tweede helft de overhand. Onnodig! De resterende vier wedstrijden zijn finales waarin er punten gepakt moéten worden! Zondag wacht Achilles ’12 alweer, hopelijk blijven de broodnodige punten dan wel in Denekamp.