Middenveld: Tim, Lars, ,Mart
Voorhoede: Stef, Niel, Melle
Reserves: Maarten, Daan, Rick (2e), Mick (2e) en David
Geblesseerden: Tom, Lars, Stijn, Mick, Jesper, Jouri , Jaap en Chantrak

Phillip moest puzzelen vandaag door de grote ziekenboeg. Alle voortekenen waren er echter naar dat het voor SDC ’12 wel eens een fijne middag zou kunnen worden in Glanerbrug: Halverwege de afgelopen week kwam het bericht dat Losser zich had teruggetrokken als tegenstander in de volgende bekerronde. Daar kwam vanmiddag vlak voor de wedstrijd een grote regenboog bij. Aan het einde daarvan zou wel eens een overwinning kunnen liggen.

SDC ’12 startte fris en stond in de opstelling goed. In de 3e minuut was er al direct een goede kopbal van Stef. De vrije man werd steeds goed gevonden en vanuit achter werd er zuiver en geduldig opgebouwd. De lange bal werd niet veel gehanteerd. In het eerste kwartier had Eilermark geen grip op Mart die steeds over Niel heen ging. Een doelpunt hing in de lucht en in de 9e minuut was dat ook een feit. Een dieptepass op Stef op de rechterflank stuiterde hoog op. Stef was sneller bij de hoge bal en liet zijn tegenstander achter zich. Inmiddels in de 16 werd Stef getoucheerd en een penalty was het gevolg. Stef nam deze zelf en een terechte 0-1 stond op het scorebord. In de 24e minuut herhaalde zich zo’n situatie. Nu werd Tim op de linkerflank gevonden. Ook hier een knullige dekking waardoor Tim goed kon voorzetten. Mart kopte en harkte maar kreeg de bal niet over de doellijn. In de scrimmage dreef de bal naar de rand van de 16 waar Niel in kwam lopen. Hij schoot beheerst de 0-2 binnen. SDCv’12 was heer en meester, in de zware regen, en Eilermark had nog geen kans gehad.
In de 40e minuut veroorzaakte Jori (geel) een ongelukkige vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Deze vrije trap werd hard langs het, verkeerd opgestelde, muurtje in de touwen gejaagd: 1-2.
Dan hoopt de SDC ’12 supporter dat daarmee de rust gehaald zou kunnen worden maar in blessuretijd van de eerste helft liet het verval zich al zien. Een slap schot van Eilermark werd onvoldoende strak weggewerkt en de afvallende bal werd simpel laag binnengeschoten. Zo’n goede eerste helft en dan met 2-2 rusten. Onterecht.

Na rust (Daan kwam voor Jarrin; gekneusde knie) kwam Eilermark sterk uit de startblokken. De ruimtes op het middenveld waren veel kleiner en SDC ’12 had moeite om de vrije man te vinden. Het resulteerde in lange ballen die veelal door Eilermark makkelijk werden onderschept. Het tempo aan de kant van de Glanerbruggers ging omhoog. Een corner werd in de 69e minuut bij de eerste paal (stond niemand!) binnengetikt: 3-2 Eilermark.
Hierna had Stef direct, na een uitval, de 3-3 op de schoen maar hij schoot de bal richting de parkeerplaats. Het was hierna afgelopen met de kansen en plaagstootjes van SDC ’12. Eilermark had en behield de tweede helft het overwicht en liep uit naar 4-2, ook al had Phillip Rick gebracht voor Niel en David voor Mart.
De ruimtes waren het laatste kwartier erg groot en Eilermark zocht snel van links naar rechts en v.v. de aanval. SDC ’12 had de handdoek al in de ring gegooid en nadat Mick nog Lars was komen vervangen viel ook nog de geflatteerde 5-2 (onnodig balverlies van David op het middenveld).
Op basis van de tweede helft en de vele geblesseerden (9 inmiddels) is het gevoel wat minder.
Op basis van de eerste helft geeft het een goed gevoel naar volgende week.