Hersteltrainer: Jeroen Hendriks
Ass.scheidsrechter: Robbie Rakers
Team manager: Norbert Blokhuis
Team manager: Martin Ekkelboom

Eind augustus begon het team aan de oefenperiode. Bon Boys thuis (2-3 nederlaag), thuis tegen Sparta E’de (1-4), thuis tegen TVC’28 (1-6 verloren) en thuis tegen Reutum (1-5) lieten zien dat er nog veel werk verzet moest gaan worden. Tussendoor werd er ook de beker-poule afgewerkt. Hierin werd er gelijk gespeeld tegen Stevo (2-2) en verloren tegen DOS’37 (1-2). Toch was de opwaartse tendens langzaam te zien en dat resulteerde in de laatste bekerwedstrijd in een terechte winst tegen Den Ham (3-1). Er wordt hierdoor een vervolg gegeven aan het bekertoernooi (2e in de poule).

Vandaag stond er direct al een Twentse derby op het programma. Uit naar Achilles’12 Hengelo. Niet de makkelijkste opening omdat Achilles voor de prijzen wil gaan.

De wedstrijd opende voorzichtig in een laag tempo door beide teams. Het zoeken was naar de vrije man maar die werd lastig gevonden. De jongens ‘stonden goed’ zodat er weinig werd weggeven.

Het eerste kwartier kabbelde het spel voort totdat Jesper een te korte terugspeel gaf op Bas. De bal werd snel simpel langs Bram in het net geschoten. Via lange crossballen werd geprobeerd Chantrak te bereiken en daar kwam dan ook in het eerste half uur de enige dreiging van. Het spel van SDC was slordig en met name de passing was onder de maat. Gelukkig kwamen er wel kansjes maar Youri lukte het niet om de bal in de goal te krijgen. Een blessurebehandeling van Chantrak (hamstring) en een onthouden zuivere penalty (Jouri werd door de keeper op zijn schoenen gedoken) waren de laatste perikelen van de eerste helft.

Direct na rust werd er feller gestart. De ‘tweede bal’ was vaker voor SDC en het tempo lag hoger. Na een solo kon Chantrak (dezelfde hamstring speelde op) naar de kant. David was in de 48e minuut zijn vervanger. Mick speelde iets meer naar voren en een kwartier lang was SDC bovenliggend. In de 63e minuut werd Lars vastgehouden en hij duwde zijn tegenstander subiet naar de grond. Voor beide heren werd de gele kaart getoond. Uit de vrije trap die volgde kwam Mick oog in oog te staan met de keeper van Achilles. Met de vingertoppen voorkwam de doelman 1-1, die op dat moment niet meer dan terecht was geweest. In de 68e minuut werd Niel gebracht voor Lars. In het laatste kwartier sloop er de onzorgvuldigheid weer in en Achilles werd niet meer echt onder druk gezet. Het brengen van Jori voor Rick in de 77e minuut zorgde niet voor het gewenste eind-offensief. Een minuut voor tijd werd nog wel een goal afgekeurd omdat Jouri de keeper van Achilles in de lucht raakte. De spanning die er bij een 1-0 altijd nog in zit was er abrupt niet meer toen, na een dieptepass, Bas te laat bij de bal was en een speler onderuit gleed. Een penalty, die even later benut werd, was het einde van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 2-0.

Jammer zo’n seizoenstart. Een 1-1 had erin gezeten en was misschien ook wel terecht geweest. Toch moeten de slordigheden en de persoonlijke fouten er toch echt uit. Volgende week maar direct thuis mee beginnen tegen Schalkhaar...