Voorhoede: Stef, Jouri, Niel
Reserves: Melle, Mart, Mick, Stijn, David en Bram
Geblesseerden: Tom, Lars, Jaap en Chantrak

Zondag 24 oktober jl. moest er naar Hengelo worden afgereisd, naar ATC ’65 op sportpark Slangenbeek. Een subtopper in de 2e Klasse waar 74 toeschouwers op af waren gekomen. Philip had de opstelling aangepast aan het twee-spitsen-systeem van ATC ’65. 3 mannen achterin, 4 op het middenveld en 3 voorin. Waar Jouri dan de verst vooruitgeschoven speler was.
Er was te zien dat er gezocht werd naar de vrijheid, op met name de linkerflank. Dit resulteerde het eerste kwartier in veel lawaai en veel coaching. In de eerste 20 minuten was Tim veel in balbezit maar wist moeilijk de voorhoede te bereiken. In de 16e minuut kwam toch de eerste, mooi lopende, aanval te voorschijn. Stef gaf op de achterlijn een mooie voorzet af op Tim die inlopend de bal half raakte. De bal werd van de lijn gehaald.
ATC ’65 combineerde makkelijker en na ruim een kwartier werd de spits strak ingespeeld. Deze legde de bal voor z’n linker en schoof deze van buiten de 16 langs Bas. Onhoudbaar? 1-0 ATC ’65.
SDC ’12 was niet aangeslagen en de wedstrijd verliep verder gelijkwaardig. In de 37e kwam Rick ‘op de brommer’ aan de rechterkant door. Stef controleerde de bal en hakte hem achterwaarts door de benen van de verdediger. Hierdoor kwam Rick alleen op de hoek van de 16. Hij bedacht zich geen moment en knalde de bal hard in de verre hoek: 1-1 en niet eens onterecht. De wedstrijd kabbelde zo door richting de rust.

Na de rust maakte Jori plaats voor Mick. Dit gaf rust in de opbouw en SDC ’12 kreeg dan ook al snel twee opeenvolgende corners. Bij de tweede corner richting de tweede paal drukte Niel, tot aan dan redelijk onzichtbaar, heel slim de tegenstander licht in de rug. Hierdoor kon hij koppen. Deze kopbal kwam op de rug van diezelfde verdediger en viel voor de voeten van Niel, die met een volley de verre kruising wist te bereiken: 1-2. Niet veel later werd Niel gewisseld voor Mart. De opstelling ging langzaam weer naar de bekende 4:3:3.
ATC ’65 poogde wat fysieker te gaan spelen maar kreeg, met zo’n lichte selectie, geen poot aan de trapper. Waar ATC ’65 wel weer grip op de wedstrijd kreeg was met veel balbezit en combinatievoetbal. SDC ’12 moest zich beperken tot enkele uitvallen. In de 72e minuut werd er achterin niet goed opgelet toen een afgeslagen aanval van ATC ’65 iedereen in de vooruit bracht. Echter werd de 2e bal snel door de verdediging van SDC ’12 gespeeld waardoor de rechtsbuiten Bas relatief makkelijk kon verschalken. Melle werd hierna voor Daan gewisseld (75e minuut).
De laatste 10 minuten waren voor de trainers. Eerst speelde Philip, achter zijn standbeen, de bal terug vanuit de dug-out en de trainer van ATC ’65 had commentaar op de scheids (geel).
De absolute slotfase dreigde nog even hectisch te worden maar beide Teams zaten er eigenlijk wel door en konden tevreden zijn met een punt. Mick pakte in de 88e minuut nog een gele kaart (vasthouden) en daarmee waren de wapenfeiten op deze zonnige zondag wel getoond.
Dit punt maar koesteren en positief naar de ranglijst kijken, een gedeelde 5e plek met 10 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week komt Barbaros naar Denekamp (voorlaatst op de ranglijst).