Datum

3 oktober 2015 14:30

Accommodatie

Onbekend

Rood Zwart A2 – SDC’12 A3                                                                                                     zaterdag 3 okt. 2015

Vandaag waren we getuige van een vreemde wedstrijd.
Onder een stralende zon mochten we op het oude kunstgras aantreden tegen Rood Zwart.
De eerste helft was duidelijk voor ons met aardig maar zeker geen goed voetbal.
6e minuut, vrijetrap Demin, prima kopdoelpunt Jens, 1-0. Een grotere voorsprong lag in het verschiet.
Helaas hielden we na de voorsprong op met voetballen. Aan de inzet lag het niet eens, maar er lukte gewoon niets meer. 5 minuten voor rust kwamen we in ondertal te staan doordat Joost zich, na een pittige overtreding van zijn tegenstander, even liet gaan, gele kaart en 10 minuten exit.
Tot overmaat van ramp kregen we een minuut voor rust, uit het niets, de 1-1 om de oren.

Na rust was de wedstrijd zo niet nog vreemder. Ondanks het ondertal, (we hadden nog 5 minuten straf open staan) kregen we in de 46e minuut gelijk via Erwin een dot van een kans op de voorsprong, maar helaas ging zijn poging net naast.
Met Erwin hebben we gelijk de ongelukkigste speler genoemd want ook in de 64e, 82e en 88e minuut miste hij één op één met de keeper. In zijn voordeel sprak dat hij de enkele kansen ook op eigen kracht creëerde maar het mocht vandaag helaas niet zo zijn, blijven trainen.
Een oude voetbalwet is dan dat het aan de andere kant natuurlijk wel gebeurt. In de 53e minuut (2-1) directe vrije trap en 80e minuut 3-1 (slapstick) sloeg Rood Zwart toe.
De fraaie 3-2 van Casper in de slotminuut was helaas alleen goed voor de statistiek.

Mooi vandaag was dat alle niet geselecteerde spelers (Gijs, Job en Mathijs) toch mee zijn gegaan en vanaf de kant zich toch nuttig hebben gemaakt (flessen vullen, fotografie en vlaggen).
Ondanks het onnodige verlies van vandaag zegt dit wel iets over onze teamspirit, en laten we ons geen herfstdip aanpraten.