Hoofdsponsors

Voetballen bij SDC ‘12

14 mei 2024 14:30


Het voetbalseizoen loopt langzaam ten einde, talloze wedstrijden zijn er gespeeld, trainingen afgewerkt en uren intensieve arbeid zijn weer op het veld gelegd.
Dat is weer gelukt met de inzet van veel mensen.
Je teamgenoten, trainers, leiders, grensrechters, scheidsrechters, verzorgers en ouders en nog veel meer mensen die bijdragen aan voetbalplezier.

Volgend seizoen willen we graag een nog mooier voetbalseizoen meemaken.
We zien echter dat het moeilijk is en blijft om alles rondom een team goed geregeld te krijgen en te houden.

Wedstrijden worden afgezegd of verplaatst omdat spelers niet aanwezig zijn voor een wedstrijd.
Trainingen worden vaak gegeven voor een beperkt gedeelte van het team.
Zonder voldoende aanwezige spelers in een team kan er niet gespeeld worden.
Aan alle voetballers/-sters dan ook het verzoek om te kijken naar je eigen aanwezigheid.
Ben je altijd aanwezig? Hartstikke fijn en ga ook vooral zo door.
Mis je geregeld een wedstrijd of training? Denk dan na over wat je kunt doen om er wel te zijn.

We hebben een paar richtlijnen opgesteld die ons allemaal helpen om te kunnen voetballen.
Ons verzoek aan iedereen is, lees het door en bepaal voor jezelf wat jij kunt doen om te zorgen dat we wekelijks de wedstrijden en trainingen kunnen spelen.

Voetballen bij SDC, enkele richtlijnen.
● Spelers
- als speler meld je je aan het begin van het jaar aan om deel te nemen aan voetbal, dit is een teamsport. Begin je een jaar, dan verwachten we dat je het jaar afmaakt.
- voetbal is een intensieve sport, zorg dat je fit bent en blijft. Probeer blessures te voorkomen. Hou je conditie op peil, ook in de vakanties.
- ben je toch geblesseerd? Zorg dat je aansluiting houdt bij je team, kom geregeld langs en bespreek de voortgang met je trainer/ leider
- je speelt in een team, je wordt verwacht op speeldagen beschikbaar en aanwezig te zijn.
- ben je een keer verhinderd? Geef dit ruim op tijd aan, bij je eigen team minimaal 10 dagen voor een wedstrijd.
- training, kun je niet trainen? Geef dit uiterlijk 2 dagen voor de training aan bij je trainer.
- kun je je niet vinden in deze voorwaarden en wil je meer vrijheid? Overweeg dan of een teamsport wel bij je past. Niet aanwezig, betekent dat je je team benadeeld.

● Ouders
- met name bij de jeugd zijn ouders enorm belangrijk voor naleving van bovenstaande. Help je kind om zich hieraan te houden. Dit helpt ons om alles rondom wedstrijden te kunnen organiseren. Met aanwezigheid van iedereen vergroten we het spelplezier.
- veel ouders vervullen al een actieve rol bij SDC '12 en dat geeft de mogelijkheid voor veel spelers om te kunnen voetballen. Mocht je een actieve rol willen spelen in de begeleiding van de voetballers, geef dit aan bij je contactpersonen bij SDC '12. We helpen graag in het zoeken naar een passende rol.

● Leiders/trainers
- er kunnen altijd redenen zijn waarom er te weinig beschikbare spelers zijn. Blijf goed in contact met je spelers en eventueel de ouders om te bespreken wat de reden is waarom iemand er vaak niet is.
- toch spelers nodig uit een ander team? Overleg met elkaar, in overleg is veel mogelijk. zorg dus dat je goed in contact bent met leiders en trainers waarmee je mogelijk kunt uitwisselen.


Bestuur SDC ’12

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!