Hoofdsponsors

SDC ’12-spelers gaan starten met Regiotrainingen

28 oktober 2021 13:30


SDC ’12 en de FC Twente/Heracles Voetbalacademie zijn sinds het begin van dit seizoen een samenwerking aangegaan. SDC '12 staat hierin zeker niet alleen: het nieuwe Regioplan dat de Voetbalacademie FC Twente/Heracles in samenspraak met de amateurclubs heeft opgezet, is zeer enthousiast in de regio door vele clubs ontvangen.
Dit met het doel om een sterkere voetbalregio te worden.

Samen is er de overtuiging dat kinderen langer in hun eigen omgeving moeten blijven voetballen. Zo is Onder 12 op dit moment de jongste leeftijdscategorie binnen de Academie. Tegelijkertijd wil de FC Twente/Heracles Academie meer kinderen beïnvloeden.
Dit door Regiotrainingen te organiseren voor grote groepen spelers op locaties in hun eigen omgeving. Maar ook door o.a. jeugdtrainers van amateurclubs in de regio te scholen.

Deze week gaan de eerste stage activiteiten van dit Regioplan starten.
SDC '12 vindt het leuk, maar is vooral trots dat er meerdere spelers van onze club de kans krijgen om hieraan mee te mogen doen.

Dit Regioplan richt zich op spelers vanaf JO9, waarbij enkele spelers van SDC ’12 uit JO9 en JO10 op locatie bij nabije verenigingen onder leiding van de FC Twente/Heracles Academie gaan trainen. Dit gaat gebeuren op diverse locaties in de regio, waaronder volgend seizoen bij SDC ’12,  er worden extra trainingen verzorgd voor spelers van diverse amateurclubs. Op deze manier proberen zij meer kinderen te beïnvloeden zonder dat dit ten koste gaat van de activiteiten bij hun eigen club.

Enkele spelers uit JO11 zijn gevraagd om deel te nemen bij het regioteam JO11 en JO12. Deze trainingen zijn met name bedoeld voor spelers die op dit moment (nog) niet in aanmerking komen voor FC Twente/Heracles. Maar ze zullen als aanvulling op hun reguliere trainings- en wedstrijdprogramma bij SDC ’12, wekelijks gaan trainen op het Trainingscomplex van de Academie in Hengelo.

Daarnaast is SDC '12 ook blij dat Jasper Bijkerk, trainer JO19-1, is opgenomen in het programma Regiotrainer van de Academie. Onder leiding van de Academie kan Jasper zich verder ontwikkelen als jeugdtrainer in het voetbal.

Nogmaals, als SDC’12 zijn we enorm trots en vinden het leuk als 1 of meerdere spelers gevraagd worden voor deze extra activiteiten. De club is vooral blij met de samenwerking middels dit Regioplan. Hierdoor kunnen onze spelers zich goed door ontwikkelen, en daarbij langer voetballen in de voor hun veilige en vertrouwde omgeving.

SDC '12 wenst alle huidige en toekomstige deelnemende spelers van SDC ’12 enorm veel plezier en succes toe en hopen dat ze genieten van deze mooi ervaring!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!