Hoofdsponsors

Corona update (kinderen op de basisschool)

22 maart 2021 19:15


De derde coronagolf, de zogenaamde Engelse variant, heeft onze voetbalclub inmiddels ook bereikt. Met name op de basisschool de Zevenster zijn er meerdere kinderen die corona positief zijn getest. Dit betekent niet dat ze ook allemaal daadwerkelijk ziek zijn maar ze zijn wel besmettelijk.

Veel kinderen van de Zevenster voetballen ook bij SDC '12, en daarom hebben wij als bestuur vandaag contact gehad met de GGD Twente over hoe te handelen. De GGD Twente heeft aangegeven dat wanneer er met afzonderlijke teams wordt getraind en de kinderen niet ziek (verkouden, griep, hoesten) of positief getest zijn, de GGD er geen probleem in ziet dat er wordt getraind. Wij moeten wel voorkomen dat er vermenging van teams plaatsvindt. Mocht er dan bij een team toch corona worden geconstateerd, kan alleen dat team worden uitgesloten van training. Dit betekent dat de jeugd van de basisschool tot zaterdag 3 april wel mogen trainen maar geen wedstrijden mogen spelen.

Om te kunnen trainen door de basisschooljeugd hanteren wij de volgende spelregels:

  1. De betreffende trainer van het team vindt het geen probleem te trainen;
  2. Het kind is klachtenvrij;
  3. Het kind komt niet uit een gezin waarin iemand getest is en wacht op de uitslag, of een gezin waar een kind al positief is getest.

Op dit moment gelden bovenstaande regels niet voor onderstaande teams, zij trainen namelijk ook niet tot zaterdag 3 april, dit vanwege het feit dat er besmettingen in de teams zijn of de trainer heeft aangegeven het risico te hoog te vinden:

  • Instroomgroep
  • F-league
  • Alle teams van JO8
  • Alle teams van JO9

Wij als bestuur houden de situatie in de gaten en hopen dat er zaterdag 3 april weer onderlinge wedstrijden kunnen worden gespeeld in de verschillende leeftijdscategorieën.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!