Hoofdsponsors

CORONA Update: Brief van het bestuur

6 april 2020 12:00


Beste leden van SDC '12, het bestuur wil jullie graag van de stand van zaken middels bijgaande brief op de hoogte brengen.

Beste voetbalvrienden, 

Op dit moment lijkt de wereld om ons heen even stil te staan door het coronavirus. Daardoor is afgelopen week door de KNVB besloten dat de competities in het amateurvoetbal niet hervat gaan worden, zie voor meer informatie de website van de KNVB (www.KNVB.nl).

Wat betekent het niet hervatten van de competitie voor ons als vereniging. Graag willen wij open, eerlijk en zo transparant mogelijk met jullie communiceren en jullie meenemen in hetgeen er speelt binnen de vereniging. 

Gezondheid van een ieder is het belangrijkste 
Voor ons staat voorop dat de gezondheid van een ieder van ons het belangrijkst is en we hopen dan ook dat het jullie allemaal goed gaat. Het zijn bijzondere tijden waarin we, op afstand moeten kijken hoe het met onze familie en vrienden gaat. We hopen dat het jullie allen goed gaat en wensen diegene die het op dit moment nodig hebben heel veel sterkte. Blijf gezond en let een beetje op elkaar. 

Hoe moet het nu verder met de voetbal
Het is vreemd voor een voetbalvereniging om te moeten melden, maar we weten het op dit moment niet. Het belangrijkste is dat we de situatie zoals deze nu is in goede gezondheid met elkaar doorstaan. Op het moment dat er weer gevoetbald mag worden zijn jullie de eerste die het horen en zullen we er alles aan doen om dan ook zo snel als mogelijk onze deuren te openen om weer te kunnen voetballen. 

Wat zijn de financiële consequenties voor ons als vereniging
De hele situatie omtrent het coronavirus heeft voor ons als vereniging zeker financiële consequenties. Onze belangrijkste inkomsten zijn de contributies van onze leden en de omzet die onze kantine maakt. Zoals jullie wellicht begrijpen valt de kantine omzet voor de komende maanden volledig weg en lopen onze vaste lasten door. Dat betekent dat wij een beroep op jullie als leden doen en zullen wij de contributie de komende periode blijven innen om zo als vereniging financieel gezond te blijven. Vanzelfsprekend hebben wij begrip voor de persoonlijke omstandigheden van onze leden. Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om de contributie te betalen, dan kan je contact opnemen met onze ledenadministratie, door een mail te sturen naar "[email protected]". We zullen samen overleggen hoe we hiermee om kunnen gaan. 

Alle vaste kosten blijven doorlopen en alle kosten die op dit moment niet gemaakt hoeven te worden, stellen we dan ook tot een later moment uit. Zo zal bijvoorbeeld de presentatiegids dit jaar niet gemaakt worden en zullen we met de Stichting Promotie en Accommodatie in overleg gaan over het terugbrengen van de kosten voor het onderhoud. Ook gaan wij als vereniging een beroep doen op de financiële steunmaatregelingen vanuit de overheid. We zijn blij met onze penningmeester, die deze situatie goed onder controle heeft en ons duidelijke richtlijnen geeft om onze vereniging financieel gezond te houden. 

Hoe staat het met de investering voor de toegangspoort
De investering die gedaan wordt in een nieuwe toegangspoort (inclusief nieuw materialenhok) is een project welke een voorbereiding van enkele jaren kent. We willen de realisatie van de nieuwe toegangspoort en daarmee een stuk veiligheid voor onze leden graag doorzetten. Vanzelfsprekend zal er goed gelet worden op de uitgaven die hiervoor gedaan worden. 

Hoe staat het met de activiteiten die in de komende periode gepland staan
We blijven de richtlijnen van het RIVM nauwlettend volgen. De meeste activiteiten voor dit seizoen zijn al geannuleerd. We hebben in juni nog het D-kamp en de familiedag gepland. Voor wat betreft het D-kamp volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Voor wat betreft de familiedag, deze dag willen wij erg graag door laten gaan. We hopen dat met het organiseren van de familiedag we een moment hebben waarop we met z’n allen weer even bij elkaar zijn. Dat we een potje kunnen voetballen of een drankje met elkaar kunnen drinken en samen terug kunnen kijken naar de periode die dan hopelijk achter ons ligt. We wensen dat de immer niet vastgestelde datum nog binnen dit seizoen valt, maar ook hier zijn we afhankelijk van landelijk beleid. 

Zoals Cruijff zegt: “Alleen kan je niks, je moet het samen doen”. 
Laten we samen zorgen dat we elkaar en onze vereniging door deze periode heen helpen. 

Met sportieve groet, 

Het Bestuur van SDC’12
Ivo, Patrick, Norbert, Roger, Gerhard, Patrick en Noortje  

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!