Hoofdsponsors

Sponsoren SDC’12 naar Schalke 04 - Ingolstadt

26 november 2015 21:45


De voormalige Sponsorstichting, thans (sinds de fusie) Sponsorcommissie geheten, bestaat dit jaar 25 jaar! Reden om eens wat extra’s te doen voor de sponsoren. En dat extraatje was een bezoek aan de wedstrijd Schalke 04-Ingolstadt, zaterdag 31 oktober j.l.

Een kort verslag van een zeer geslaagde en gemütliche dag.


Na de ontvangst met koffie en cake in de kantine, vertrekt een gezelschap van 35 sponsors met de gezellige bus van Blaaskapel Les Miezerables richting de Veltins-Arena in Gelsenkirchen.


Hoe dichter bij het stadion, hoe meer de impact van deze club op de omgeving duidelijk wordt: honderden bussen (ook vele uit Nederland) en duizenden auto’s met alleen maar in het blauw gehulde fans, voor wie Schalke het belangrijkste in hun leven is, zijn op weg naar de wedstrijd.


Door de verkeersdrukte komen we iets later dan gepland aan, maar hebben we nog altijd tijd om met de Straßenbahn naar de Schalke-Meile te gaan, een straat met de twee grootste en belangrijkste Schalke-Kneipen.

In de Biergarten geniet het gros van het sponsorgezelschap, met een biertje in de hand, van de zon. Het gros, want een klein deel is bij het stadion achtergebleven, waarschijnlijk om nieuwe uitzendkrachten te werven onder de Poolse fans.

Als de Kneipe leegstroomt, keren we in groepjes in overvolle trams terug naar de Arena. Tussen de 62.000 toeschouwers vinden we de achterblijvers “heel toevallig “bij een Imbiss en gaan we met de complete sponsorselectie door de Bodycheck om vervolgens in een geweldig sfeervolle Nordkurve een plekje te zoeken. 

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: niet best. Het publiek wordt zeker niet verwend, hoewel de 35 man uit Denekamp met Bier und Bratwurst niet te klagen heeft. Des te veel waardering voor al die mensen, die elke thuiswedstrijd weer 90 minuten lang hun Blauw und Weiß aanvuren en toezingen.

Eindstand van de wedstrijd: 1-1, Huntelaar nauwelijks aan de bal gezien, maar desondanks geniet iedereen met volle teugen van de atmosfeer.

Op de terugweg worden de twee winnaars van de Tipp (pool) middels een beslissende opdracht uitgedaagd om de uiteindelijke winnaar van de Emté-tegoedbonnen te bepalen. Het gaat om Marcel Veldhuis en Ruud Scholte-Lubberink. Uiteindelijk zit Marcel het dichtst bij het jaar waarin Schalke voor het laatst de UEFA-cup won (1997 tegen Inter Milaan).

We sluiten de enerverende dag af in de kantine.

        

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!